LCHF vecka 1

2kg
Vecka 1
Resultat: -2.2 kg (-2.87%)
Hur veckan har varit:

Det gick jättebra! Det är första gången på länge  jag inte har varit hungrig alls. Det var bara en dag som jag gick och la mig lite hungrig. Men det händer ingenting om man är lite hungrig.
Jag har i många år ätit light produkter. Sen i lördags finns bara ”tjocka” produkter hemma hos oss. Det kändes konstigt men rätt samtidigt.Det är så härligt att kunna äta gott. Smaken i maten är tillbaka! Speciellt med de goda såser till köttet eller till kycklingen.
Den enda som känns lite annorlunda är att inte äta min älskade gröt och frukter.
Träningen med LFHC har det varit så här:
I tisdags när vi sprang långt (med bloggträffen) 14km kändes det som benen var lite svagare än vanligt och fick lite huvudvärk men det gick bra ändå att springa.
I onsdags sprang jag 8km och var jättetrött. Men jag antog det var efter långpasset som benen var fortfarande trötta. Eller kanske var det inte?
Idag sprang jag bara 5km. Jag hade bråttom och det var skitjobbigt! Trött, segt och inte så fort. Det får mig att fundera om det är verkligen maten eller det bara är att jag inte är i bra form.

Imorgon ska jag testa en vanlig runda, typ 75min i långdistans tempot. Vi får se hur det känns.
Men jag måste säga att jag är jätteglad för att har gått ner hela 2.2kg. Jag behövde verkligen en morot! Jag är på gång nu.
Heja mig! 😀 😀
Jag kör en vecka till. Det är så gott att äta så här. Och det funkar även om man äter ute.
Men en sak vet jag säkert: inga mera light produkter här! 😀
God natt!

10 thoughts on “LCHF vecka 1

 1. bra jobbat.
  kan tyvärr säga att svageheten i kroppen är något som kommer. MEN DET GÅR ÖVER!..
  sen kanske man känner sig lite mer segstartad, men man orkar mycket längre! iom att du tränar känner du övergången mycket snabbare då kroppen kör över till fettdriften istället för sockerdrift.

  Grattis!! fortsätt gärna längre längre längre, för visst är det gott!

 2. Vad kul! Grattis! 😀

  Det är underbart när fler och fler upptäcker hur mycket fettet tillför maten, det är ju den viktigaste smakbäraren samtidigt som det är en viktig byggsten för våra kroppar.

 3. Man måste hitta sin grej. Jag körde LCHF för 4 år sedan – kunde inte gå ner mer än 4-5 kilo och orkade inget på lite mer intensiv träning så jag avbröt! Jag skulle inte kunna klara av detta livet ut för jag älskar gröt, frukt och surdegsbröd! Men önskar dig lycka till!

 4. Ja som de andra sagt så beror svagheten i benen av maten,inte att du skulle vara otränad 🙂 För så som du tränar och springer så kan man inte vara det 😉

  Så heja dig nu och kämpa vidare och med -2,2kg i ryggen så kan det bara bli bärre eller hur?

  Säger samma sak som du inga mer light produkter i mitt hem 😉
  Många kramar

 5. Åhhh vad duktig du varit och vad kul att träffa träningskompisar i bloggvärlden! Det ser underbart härligt ut. Jag har börjat jogga lite igen så himla skönt. Jag tror definitivt det kan vara bristen på kolhydrater som gör det tungt för dig att springa långlopp!
  Kram kram

 6. Det tar tid för kroppen vänja sig använda fett istället för kolhydrater som bränsle, upp till ett halvår innan man är på samma nivå som man var innan om man har otur…Men sen går det detsto bättre eftersom man ju alltid har (eh eller iallfall jag då) kroppsfett omvandla till energi. Kolhydratlagret kan ju ta slut och då tar det stopp.
  ****************************************************************************
  SVAR: Men… jag kan inte vänta 6 månader!! 😦 Jag springer och tränar nu. Jag vill kunna träna som jag gör nu!
  mmm ?? svåra frågor!! Tack för din kommentar 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.