Kolhydratladdning?

2 Dagar kvar! (del 2)


Kolhydratladdning? Jag gör inte.

Eller rättare sagt, kanske inte som de andra gör.
Enligt Coach Sirpa jag borde inte testa nya kost nu. Jag gör som min coach säger 😉
Inte äta nåt konstigt, utan bra vanlig mat.

Som jag har ätit nu under hösten och våren, så har min kropp vant sig vid att använda fett som energikälla, så kolhydraterna är inte helt avgörande för mig.

Det är klart jag har ökat mängden och mest ökat kolhydraterna. Jag äter mer ris/potatis/rotfrukt/gröt osv samt mycket frukt. Alltså 1900-2000 kcal enligt ISO alla dagar fram till SM, dvs lite extra varje dag.

Coach Sirpa är övertygad om att det bästa för mig är att äta ”som vanligt” så inte magen reagerar negativt på din viktiga dag!!

Däremot är säkert t ex resorb ett bra trix som jag kommer att göra som varje gång jag springer ett lång lopp eller ett långpass.
Jag ska dricka en Gainomax idag och en imorgon.
Kanske kommer jag att äta några andra snabba kolisar också!
Fast inte godis! Utan nåt med lite näring.. haha
Jag fick inte äta mina naturgodis än! Men de ska jag äta efter maran! Yes 😀

Jag skojade med Sirpa att vi borde väga mig direkt efter SM hi hi. För då kunde jag troligen köpa min Iphone…

(Jag och Sirpa i Göteborg!)

Vad tycker ni??

5 tankar på “Kolhydratladdning?

 1. Det verkar vara ett vettigt upplägg! 🙂 Jag tror mycket på att öva upp kroppen för fettdrift istället för att proppa kroppen full av kolhydrater.

  Hoppas halsen känns bättre!

  Kram!

 2. Jag tror också det är bra att ändra så lite som möjligt veckan innan maran. Hoppas du har slutat upp med det där halsonda. Jag känner igen mig precis, att alla möjliga krämpor sätter in just nu. Men idag släppte mycket av min nervositet och jag känner mig plötsligt ganska redo, efter att ha varit jättehängig i tre-fyra dagar.
  Nu har jag hämtat ut nummerlappen, så det känns jättekul och verkligt! 🙂

 3. Hej Conny!
  Det ser väldigt körigt ut hemma hos oss på lördag så jag måste tyvärr hoppa över och vara lite med barnen! Synd men ibland måste man tacka nej även till roliga saker. Jag kommer dock att hejja på dig från hela mitt hjärta hemifrån och följa dig. Vilket startnummer har du? KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.