Laddar inför Berlin Marathon

6 dagar kvar…


Bild: Några timmar inför Stockholm Marathon 2010

Hur ska jag lägga upp min kost innan loppet?
Jag ska ladda  upp med maten ordentligt.
Hur ska jag göra?

När man  springer är det viktigt att man har välfyllda glykogedepåer och en bra fettförbränning. Det förstnämnda får man genom att äta mer kolhydrater två, tre dagar innan loppet.
Fyra dagar före loppet borde jag  äta som vanligt men ska lägga på 200-300 gram kolhydrater extra i form av ris, pasta, potatis eller liknande. Det är ganska mycket mat, eftersom kokt pasta innehåller cirka 30 procent kolhydrater, så det gäller att äta en hel del.
Även uppladdningsdrycker kan vara ett alternativ men det ska jag inte testa. Jag gjorde inte när jag sprang Stockholm Halvmarathon och det kändes bra.
En bra sak att göra är att ta en stor kopp kaffe före start och hålla vätskebalansen.
Uttorkning hämmar nämligen fettförbränningen.

Man ska se  också till att man  håller blodsockret uppe under loppet genom att utnyttja de vätskekontroller med sportdryck som fi nns på vägen.
Jag måste dricka, dricka mycket. Coach Sirpa sa att dricka bra med vatten varje dag, minst 1,5l + till träningen.
Gud vad svårt det är!! hi hi
Och sovaaaa!
I natt sov jag inte så många timmar som jag borde hade gjort!
(Sorry coach!) 😦 Men vi kollade på valvaka o ch det blev lite för sent!
Idag är vilodag och jag ska på middag med jobbet.

Det är inte så många dagar kvar!

6 thoughts on “Laddar inför Berlin Marathon

  1. Hej! Ja, snart är det Berlin! Haha, kan nog inte riktigt fatta att det är om så få dagar. Längtar! Intressant att läsa hur du förbreder dig. Är en sådan liten nybörjare att jag nog inte har koll på allt. Men tänker att det nog går bra ändå (eller inbillar mig det haha :D)!
    Ja, hoppas vi ses i vimlet! Lycka till med uppladdningen!

  2. Uppladdningen låter bra. Vatten är svårt att dricka så mycket den här årstiden, lättare när det är varmare ute tycker jag. Jag försöker varje dag att dricka vatten, även om jag inte är så sugen. Hoppas du klarar dig från förkylningen nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.