Slutrapport- min utmaning

Dag 6 och Dag 7

Resultat:
Måndag: 10km
Tisdag: 10km
Onsdag: 10km
Torsdag: 6.5km
Fredag: 10km
Lördag: 10.5km
Söndag: 13km
Totalt: 70 km på en vecka 🙂

Nu är det slut för den här gången. Sju dagar har gått och utmaningen är klar.
Jag är helt klart nöjd med resultatet.
Det kanske inte låter så svårt. Hur svårt kan det vara att springa/gå 10km per dag???
Men det är lite svårt. Speciellt när man inte har all fritid för att träna när nyårsafton ska firas, när dottern behöver hitta sin nyårsoutfit, när man måste handla och städa och mm.
Men vet ni vad?
Det går!! Om man bara vill!!
Lätt var det inte. T. ex igår. Vi var på bio och när vi kom hem gick jag ut och sprang trotts att det lockade mer att sitta framför tvn. Klockan var mer än kl19.30.
Och idag när jag var redo för att springa märkte jag att min pulsklocka var inte  laddad. Så det var bara att vänta några timmar. Jag sprang kl 15.30 och det kändes lite för sent.
Men nu är det gjort!
Idag sprang jag 13km för att i torsdags var det bara 6.5km.
Jag har räknat lite, det är lite kul med siffrorna! Kolla:

Jag sprang:
10km = 785kcal
785 kcal x 7=  5495 kcal /vecka

Jag åt:
Måndag 1626 kcal
Tisdag 1619 kcal
Onsdag 1661 kcal
Torsdag 1708 kcal
Fredag 2000 (ca..) kcal
Lördag 1800 kcal
Söndag 1600 kcal
Totalt i veckan:  12,014 kcal

12,014 –  5,495 = 6519 kcal

Om jag delar 6519 / 7 dagar =  931 kcal

Kan det stämma att det borde räknas som att jag åt 931 kcal per dag??
Då måste det synas på vågen eller hur?

Ha!  Jag vet inte om det stämmer. Är det någon som vet?
Men det är intressant och kul!

Jag är på gång…. yei!

9 tankar på “Slutrapport- min utmaning

 1. Jag börjar med att önska dig och din familj ett underbart 2011. Och sen ska jag gratulera dig till klarad utmaning. Positiva utmaningar är alltid härliga att klara av.

  Det här med att räkna på hur mycket extra energi jag gör av med tillsammans med träningen lägger jag inte så mycket vikt med. I alla fall inte när det gäller vad pulsklockan påstår i antal kcal. Pulsklockan räknar alldeles för högt, hälften är närmare verkligheten, när det gäller mig.

  För mig har det viktiga varit vad jag behöver äta för att vara i viktbalans vid given tillvaro (tränande eller utan träning). Utifrån det så har jag olika underhållsnivåer för viktbalans. Alltså, det handlar inte om att äta så lite som möjligt, utan att äta tillräckligt för att gå ner i vikt (ifall målet är att gå ner i vikt).

  Om ett underskott/överskott stämmer är svårt att sia om i förväg, men har man alla siffror och bra statistik på allt, så kan man göra ganska bra uppskattningar på det man gör. Det är i alla fall min erfarenhet.

  Ha det så gott!

 2. Hej
  Jag har sedan någar veckor tittat till din blogg och du är just nu min största insprations källa. Jag väger idag 118 kg (har gått ned 12 kg) och är 174 cm lång. I mina yngre år var jag väldigt aktiv och ska tillbaka dit nu. Jag läste om dina maraton och har själv drömmt om att genomföra ett själv – och nu ska jag det. Jag satsar på Stockholm Maraton 2012 – det ska bli underbart. Tack för att du inspirerar mig! Grattis till utmaningen…

 3. Det är inte klokt vad du är duktig! Själv lyckades jag nätt och jämnt ta mig till gymmet i morse 🙂 (några bilder kommer snart!).
  Men…
  Jag tror inte heller att du ska stirra dig blind på kalorierna eller lita för mycket på pulsklockan. Du är ju i kanonform ju, njut av det!

 4. Hej! Nu kommer jag och skjuter på saker och ting igen. Blivit kaos på labb och är fullbokad ons-mån. Vad sägs om på tisdag om en vecka? Kanske en fika eller varför inte lunch? Ta mitt nummer just in case 0702698313.
  Kram

 5. äter man under 1200 kcal / dag så förlorar man hela 45% av förbränningen/dag!! 😦 så är lite till så blir det nog susen ska du se!!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.