2010 är slut

Vilket år har jag haft!
Jag är imponerad av allt som hände och allt jag gjorde i 2010.
Det är svårt att summera ett år men här kommer ett försök:
Januari
Jag sprang Aramco Houston Half Marathon i USA med min mellanbror. Jag träffade mina bröder och spenderade lite tid med en del av min familj som bor där.

Halvmaran gick så där men det var kul för att va första loppet i 2010.

I januari vägde jag 71.4kg.. så nära till min Iphone!
Februari
Började att träna mer fokuserad på löpningen.

Träningsglädje gällde hela februari månad trots mycket snö i Sverige.

Mars
Jag sprang första loppet för säsongen i Sverige: Premiärmilen. Det gick så där men det var roligt! Sirpa åkte med oss och hon sprang i Tävlingsklassen

I mars tränade jag ganska intensivt och hade tuffa veckor.
April
Jag var på BloggerBoot Camp i Stockholm för andra gången.
Där tränade vi och jag träffade många andra lika tokiga bloggare som jag.

Jag åkte med Anna och Malin. Vi delade hotellrummet i två nätter.

Maj
Kårstajoggen som Piratfarsan och Pladuska hade ordnat. Vi åkte i samma bil coach Sirpa, Dessi, Fredrik och min älskling. Där träffade vi för första gången Paula och Janne. Det var jättekul att springa en halvmara där!

* Sirpa och jag var i Göteborg för att dejta Jonas Coltning. Vi var på hans seminariet om löparteknik och att springa men nakna fötter: barfota!


* Kanallöpet i Motala. Dessi och Fredrik åkte med oss. Det var en halvmara men jag testade för första gången att springa ett jätte långpass.  Efter målet på loppet sprang jag 10km till. Kul! Det var mitt första 30km pass!

* Jag fick en startplats för att springa i Stockholm Marathon. Tack Milla!
* Inspirationskväll i Stockholm som Petra och Kent hade arrangerad i Runners store i Stockholm. Där träffade jag några blogglöpare bla Marathon Mia, Miranda, Kenth och Petra.

* Göteborgsvarvet. Det var en bra ”träning” inför SM. Vädret var förvärmt men det var roligt att springa mellan 50,000 löpare. (Jag ramlade i km 11 men kom i målet ändå!)

* Blodomloppet i Linköping. Precis 4 dagar efter Göteborgsvarvet sprang jagloppet  hemma. Supernöjd med tiden! 🙂

Juni
* Vårruset i Norrköping. Jag joggade på loppet. Det var uppvärmning inför mitt stora mål i Stockholm. Jag hade trevligt med mina tjejkompisar från Åtvidaberg. Coach Sirpa sprang jättefort och kom i 23e plats!

* Stockholm Marathon. Min dröm! En av den bästa dagen i mitt liv! Inga ord kan beskriva känslan den dagen! LYCKLIG!!

Juli
* Ursvik all in. Coach Sirpa och jag var i Stockholm och sprang med ett härligt gäng löpare. Vi fick sova över hos underbara Paula och Tobias. Vi fick träffa och springa med härliga löpare. Bl.a Miranda, Lina, Magda och mm. Vi sprang i 32 grader!!

* Baltzarloppet i Motala. Halvmara. Det var så där kul att springa mellan nästa alla unga och vältränad löparen. Men det räknades som en bra träning inför Berlin Marathon.

Augusti
* Midnattsloppet i Stockholm. 10 km. Kul som alltid att springa på natten. Blev så förvånad när jag gick på kyrka backen! Måste återkomma i år och springa hela loppet. Tiden under en timme i alla fall! Temp 28 grader!

* Cityloppet i Linköping. 7km genom stan. Nöjd att ha varit där och nöjd med resultatet. Bra tempo!

September
* Tjejmilen. 10km. Jag kom hem med PB! Supernöjd att det gick så bra. Själva loppet vet jag inte om jag tycker det är fortfarande roligt men jag kunde springa så bra!

* Stockholm Halvmarathon. Jag åkte med David och Sirpa ditt. Sirpa fick ont och åkte motorcykel  till målet. Jag sprang så där efter jag fick ont i ett ben pga mina nya dåliga skor. Jag får återkomma i september och springa bättre. Träffade Janne, Sofie och MarathonMia.

* Berlin Marathon. Mitt andra stora mål i 2010.
Jag kom i målet och mådde så bra. Banan var lätt att springa och stämningen var otroligt bra. Stolt över att ha sprungit två maran i ett år. Jag kan fortfarande inte tror att jag gjorde det!! yei!!

Oktober
* Topploppet i Stockholm. 10km. Jag fick inbjudan från ToppHälsa tidningen för att springa här. Det var precis en vecka efter Berlin. Det var roligt att springa i den nya lopp men jag förväntade inte ett PB här. Jag sprang på bra tid ändå för att har varit efter en mara. Här träffade jag några bloggare bla Lotta, Cissi, Ella och mm.

Mycket att göra på jobbet. Mindre fokus på träningen och kost. Förbereder oss för att ha semester i Mexico.
November
Vi åkte till Mexico och stannade i tre veckor. Målet var att vara med på min lillebrors bröllopet!
Det var stort! Så kul att fick vi vara med! Vilka härliga semester dagar hade vi!!

December
Jobb och mer jobb. Komma i gång med träning. Jul.

Det var mitt bästa träningsår hittills!
Vill du läsa Årskronika 2009?
2011 kommer att bli ännu mer spännande!!
Hänger du med?
Nu kör vi….

12 tankar på “2010 är slut

 1. Wow tjejen! Vad du har hunnit med! När man radar upp allt, så blir det måååånga lopp på ett år 🙂
  Yes 2011 kommer bli precis så bra och framgångsrikt som vi gör det! Njut av varje dag! Kram

 2. Vilken fin Årskrönika du skrivit. Och så mycket lopp du hunnit med förra året. Jag ska försöka röra lite mer på mig men är fortfarande så trött efter sjukdomen.

 3. Det där var roligt att läsa! Och så fina bilder! Du har hunnit med mycket. Många lopp.. här i Sverige och även ute i andra länder. =) Det måste ha varit jättekul!
  Och marathon!! Wow!
  Grattis för det fina gångna året.. och allt best och lycka till det här året som just börjat. =)

 4. Vilket år du haft – och allt tack vare din entusiasm, glädje och kämpaanda! Jag är mycket imponerad.
  jag kommer får sällskap (förmodligen) av en granne till Prag. Tänkte åka från arlanda 31/3-3/4. Petra har bokat in sig på Hotell Pav,ska försöka boka där med när jag vet säkert om min granne ska med. Hur har du tänkt åka

 5. Pingback: 2011 är slut | Jag vill vara snygg ….och smal!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.