Vanlig frukost

Jag vill berätta vad jag brukar äta till frukost.
De få kalorier man vinner genom att hoppa över frukosten kommer raskt tas igen innan kvällen. Resultatet blir ofta en viktuppgång i stället för önskad viktnedgång. Övervikt är nära sammanlänkat med att man inte äter frukost.
Så alla borde äta frukost!!
Jag älskar frukost 🙂

Måndag till fredag gör jag enkelt. Några veckor är jag mer sugen på havregrynsgröt några andra på yoghurt/kesella.

Just är havregrynsgröt som gäller!
Jag hittade igår en lite pryl jag hade köpt för några år sedan för att skära äpplen. Det är en Tupperware grej och jag tycker den är så bra när man har bråttom på morgonen.

Min vanlig ISO- frukost är:

1 dl havregryn
1 äpple
1 dl mjölk
8g linfrö hela
2 ägg (ibland tar jag dem till fikat på jobbet)

Totalt kcal: 452 / protein 25% / Fett 32% / Kolhydrater 43%

Vad är din favorit frukost?

12 tankar på “Vanlig frukost

  1. Jag älskar havregrynsgröt med massor av bär och mjölk. Numera blandar jag i ett ägg innan jag kokar gröten så blir det en härlig konsistens plus att man får proteinerna med gröten!Mums!

  2. På helgerna äter jag oftast havregrynsgröt eller omelett, ibland kokt ägg.
    På vardagarna är jag lite slarvig med frukost, brukar ha ett yoghurtpaket stå på jobbet som jag försöker få i mig lite av, men ofta blir det bara en kopp kaffe, kanske en kncäkemacka.
    Ska försöka bli bättre på att äta ordentligt frukost även på vardagarna när jag jobbar. Tack för inspiration!

  3. Jag åker inte till Kroatien förrän i slutet av augusti, så det är ett tag kvar. Men det känns bra att ha något att se fram emot 🙂 Angående din fråga vilken metod jag använder för att gå ner i vikt så skulle jag i vanliga fall svara träning, träning, träning 🙂 Nä men jag brukar träna så pass mycket att jag får koncentrera mig på att äta tillräckligt mycket för att inte bli för smal. Men nu har jag varit sjuk sen i september och kan inte träna. Detta i kombination med ett par sambo kilon gör att jag dragit på mig några kilon mer än vad jag vill ha. Därför kör jag nu GI-inspirerat. Jag kör ingen stenhård diet för jag har ingen panik. Jag fokuserar mer på att hålla koll på vad jag stoppar i mig och det funkar bra hittills 🙂

  4. Havregrynsgröt blir det även för mig på vardagarna… Ibland med russin och ibland med äpple och kanel. Alltid med linfrön. På somrarna har jag gärna färska jordgubbar till. På helgerna varierar jag mig ganska mycket. Gärna kokt ägg eller äggröra och en smothie tillsammans med grova mackor med olika pålägg. Då dricker jag dessutom både kaffe och te, medan jag på vardagarna nöjer mig med en kopp te och tar första kaffekoppen på jobbet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.