Workshop: Kettlebells

Jag har spenderat hela dagen i Stockholm och har varit på en fantastisk workshop med Olga Rönnberg.

Nar jag kom till T-centralen gick jag direkt till ICA-to-go för att köpa lite mat innan workshopen. Det är verkligen en bra butik. Man kan hitta bl.a  snabba och enkla måltidslösningar av hög kvalitet. Sortimentet omfattas av bland annat dagsfärska smörgåsar, kompletta frukostar, luncher och lokalproducerat kaffe. Rekommenderas!Bild: Min lunch!

När jag kom fram till Planet Fitness på Sveavägen  träffade jag Magda. Det är alltid trevligt att träffas och vi hade jättekul tillsammans idag.

Vi lärde oss tekniken för att köra kettlebells. Min enda erfarenhet var ett pass på mitt gym. Jag minns hur mycket träningsvärk hade jag några dagar efter passet.
Man kan inte lära sig kettlebelltekniken genom att läsa om det, det är avårt. Man måste helt enkelt känna på det!

Det blev fyra underbara timmar med några paus för att dricka och gå på toa. Vi gick genom effektiv bålträning  som är grunden i kettlebellträning. Vi lärde oss om hur är den rätta position när man gör knäböj t. ex, swing, mm
Vi gick genom Kettlebelltekniken från A till Ö.
Och vi fick  en stor övningsbank som vi kunde ta med efter dagen för att kunna köra hemma eller på gymmet.

När man kör Kettlebells man får allt – styrka, stabilitet, flås. Jag började att svettas från första övningen. Vi övade mycket att andas som är också superviktig för att kunna köra med rätt kraft på övningarna.

Vi lärde oss alla basic övningar som swings, snatches mm
Sedan fick vi göra några fitness övningar som kan vara bra att veta och bra att göra för att bli snyggare.

Den sista halvtime körde vi ett pass. Det var ett block med många övningar och repetioner som vi gjorde 3 gånger!! Det var tufft! Men det var roligt! Och vi var alla helt slut!


Jag kommer definitiv satsa mer på Ketlebells nu. Det är en perfekt träningsform som passa bra för löparen. Man blir stark i bålen, man får bra hållning och stark rygg. Plus snygga armar! Kettbells kan lätt ersätta att göra plancka!!

Kettlebellträning passar perfekt för alla med ont om tid och som vill träna effektivt och  med resultat. Det bästa av allt att du inte behöver gymmedlemskap för att träna med kettlebells, du och kettlebellen är ditt eget gym.

Bild: Olga och jag efter workshopen


Bild: Magda och jag helt slut men glada!

Nu är jag på väg hem efter en underbar Coyntha-dag i huvudstaden!
Undrar om jag kommer att få träningsvärk imorgon? Det börjar att kännas…

6 tankar på “Workshop: Kettlebells

    • Man får börja med 8k (lättaste) sedan för man öka. Men för vissa övningar behöver man använda tyngre vikt för att kunna göra rätt. Det är jättekul!
      Jag har fortfarande träningsvärk sedan i lördags 🙂
      kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.