Kan jag hoppa över ett träningspass?


Ibland kan man vara lite för trött för att träna.
Ibland har man ”inte tid”.
Ibland måste man städa, laga mat, tvätta eller någonting annat.
Ibland orkar man inte helt enkelt!

Min fråga idag är om jag ska träna även om jag är dödstrött?

Jag har jobbat mycket de sista dagarna. Mer än 8 timmar om dag. Har sovit för lite. Har varit orolig för dottern som är i USA precis där orkanen Irene var. Har bara haft för mycket.

Igår jobbade jag till kl 19 och idag var jag på jobbet kl6:20. (Notera jag pendlar varje dag och det tar nästan en timme att komma till jobbet). Jag var uppe tidigt idag. Jag hade tänkt att träna någonstans mitt på dagen. Men jag hann inte.
Då bestämde jag att springa när jag kom hem.  Men klockan var 19:00 och  jag var tvungen att fråga coachen om jag verkligen skulle springa trots jag var så trött?
Han svarade direkt att det var ingen idé att pressa kroppen om jag var trött. Om kroppen är trött tar den inte åt sig träningen i alla fall. Coachen förklarade också att om kroppen är trött från jobb eller träning spelar ingen roll, den behöver vila oavsett.

Så jag tränade inte idag. Jag brukar annars träna även om jag är trött.
Jag har ändå mycket träningsvärk från all styrketräning jag har gjort. Jag vilar idag och vilar imorgon.
Vi bestämde att jag springer dagens pass på söndag istället.

Det låter som en bra plan. Jag är helt slut idag. Det är inte alla dagar jag känner mig så.
Ska försöka sova nu…..
God natt. kram

5 tankar på “Kan jag hoppa över ett träningspass?

  1. Klokt! Jag hade tänkt springa igår kväll och gymma idag men ställde in bägge delar eftersom det varit för mycket av allt ett tag. Jag springer på söndag istället.

    Mvh, Pernilla be

  2. Så klart att man kan hoppa över ett träningspass. Det enda jag aktar mig för är att det inte är latmasken som bestämmer. Är man för trött så är man ju!
    Det som jag tänker på om det du skriver är att om du pendlar till jobbet varje dag kanske du kan kliva av en eller två stationer tidigare på väg till jobbet eller hem för att ta en rask promenad för att få ett ”miniträningspass” eller en lugn promenad för att varva ner efter en hektiskt dag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.