Världens finaste bränsle: PERPETUEM

Jag har testat världens finaste bränsle, specifikt utformat för flertimmars eller flerdagars träning och tävling.

I söndags när jag sprang ett långpass testade jag för första gången den bästa energitillskott jag hittills provat. Det heter Perpetuem.
Jag hade läst mycket om det och hade pratat både med Andreas och Ultrazebban om produkten.  Jag beställde en burk från Runners Gears innan sommaren. Men jag hade inte fått ett riktigt långpass för att testa pga min fotskada och förkylningen.
Vilken skillnad! Jag brukar annars alltid börja känna mig trött vid 12-13km. Det här gången gjorde jag inte det. Jag var pigg hela 140 minuter medan jag sprang.
Jag undrar hur kommer att kännas på en maraton till exempel?

Det finns inga ord för att förklara hur stor skillnad det är, jag visste inte hur det var springa och känna mig ”stark” hela tiden. Det är en annan sak än att min kondition är inte den bästa just nu och självklart kan jag inte springa fort än. Men huvudsaken är att  jag hade jämn energi under hela passet.
Jag tror det hjälpte mig också att återhämta mig snabbt. Jag mådde så bra hela söndagen! Annars brukar jag vara ganska trött efter ett långpass.


Perpetuem
är rekommenderat för att använda på ett pass över två timmar, långlopp eller flerdagarslopp.
Drycken ska kunna fungera som i princip enda bränslet.

Perpetuem är uppbyggd förhållandet 7:1 vad gäller kolhydrater och protein och innehåller bl a kalcium, magnesium, L-Carnitine och Tribasic Sodium Phosphate. All info finns på deras hemsida.
Man kan blanda på tre olika sätt:

  • 1-timmes flaskan. En portion blandas med vatten och förbrukas varje timme.
  • Flertimmesflaskan. Man multiplicerar portionen med antal timmar och blandar i en flaska som man sen ”snuttar” på och kompletterar med vatten från annan källa.
  • Gel/smet. Som ovan men ännu mer koncentrerad.

Pga av sin mjölkiga konsistens så lämpar sig inte Perpetuem speciellt bra i vätskeryggor. Det här märkte jag lite för sent tyvärr! Eftersom Perpetuem innehåller protein och fett så kan den ge beläggning på vätskeblåsan, vilket kan vara svårt att få rent, speciellt i slangen.
Nästa gång ska jag testa att köra koncentrerad Perpetuem i handjagaren och ta några små klunkar vatten från ryggan för att spä ut det.
Vi får se! Man måste bara testa och hitta vad det passar bättre!

Jag är fast nu!
Jag kommer definitiv fortsätta använda Perpetuem.
Hur gör du när du springer ett långpass?

3 tankar på “Världens finaste bränsle: PERPETUEM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.