Panamerikanska spelen 2011

Photobucket

Panamerikanska spelen 2011
anordnas 14-10 oktober i Guadalajara i Mexico.
Guadalajara är min hemstad och där bor ca 9 miljoner personer. (Nästan lika mycket som i hela Sverige 🙂 )
De har fixat och pimpad staden för att välkomna alla idrottare från andra sidan jordklotet. Hela Amerika är där!

Det är 46 olika sport som ska tävlas: Open Water, Athletics, Badminton, Basketball, Handball, Baseball, Biking, Mountain Biking, Canoeing, Diving, Boxing, Bowling, Cross country, Track Bike Racing, Horseback riding, Fencing, Waterski, jai-alai, Football, Gymnastics (Rhythmic and Artistic), Hockey, Judo, Karate, Weight Lifting, Wrestling, Synchronized swimming, Swimming, skating, Rugby 7, Softball, Racquetball, Water polo, Squash, Taekwondo, Tennis, Table Tennis, och några till.

Visste ni att TEQUILA spriten kommer från Guadalajara? Tequila är en destillerad spritdryck från Mexiko och den görs främst runt staden Tequila som ligger i den mexikanska delstaten Jalisco. Staden har 27 593 invånare.

Jag är så stolt över min hemstad och mitt land. Önskar jag kunde vara där!

Kolla på videon, där kan ni se min stad Guadalajara… och musiken är mariachi-musik dvs äkta mexikansk musik!
Vad jag saknar mitt land!

3 tankar på “Panamerikanska spelen 2011

  1. Häftigt! Lite weird att typ inga har hört talas som din hemstad och ändå är den lika stor som hela Sverige. Man har rätt dålig koll på omvärlden ändå. Hur många hade t.ex kunnat nämna 5 största städerna i Kina?

    • Hej Pilla!De här spelen.. är nästan lika viktiga som OS!! Fast bara i Amerika!
      Guadalajara är andra största staden i Mexico!! Så fin stad!!! Jag saknar min hemstad! Ikväll blir det mexikansk mat hihi.
      Sprang du idag? kram

  2. Hola, oye una pregunta, encontré de pura casualidad tu post buscando algún sitio donde poder ver los Panas. Sabes si se transmiten en algún canal en Suecia o por intenet desde Suecia? Es que no me deja ver la transmisión en vivo desde la página de los juegos por que estoy fuera del área.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.