Laddning

4 Dagar kvar.

Det är bara fyra dagar kvar tills jag springer i Karlstad. Mitt andra ultralopp.

Den här vecka kör jag bara 25% av min vanliga träning. Dvs bara två pass och mycket vila. Igår körde jag ett kort-distanspass på löpbandet och 25 min Core. Benen var pigga och jag kunde springa bra under 40 minuter. Skönt!
Idag är det vila. Coachen menar att när det är vila är det verkligen V-I-L-A!! Det tänker jag göra lätt och glad 🙂

Hur laddar jag annars?
Jag gör faktiskt ingen särskild uppladdning inför loppet. Det är den mentala delen som jag sätter fokus just nu.

*SÖMN
Igår somnade jag kl23. Jag gick upp kl. 6:00. Det betyder att jag sov hela sju timmar. Det är rekord för mig. Jag brukar annars sova 5 eller max 6 timmar. Men målet är att sova 8 timmar varje natt den här vecka. Jag ska verkligen försöka göra det. Att sova är lika viktig som att äta rätt.

*KOST
Just nu äter jag som vanligt. Ganska strikt dock. Jag undviker stora mängder fett (friterat) och inget socker alls. Jag tänker äta fisk hela veckan på lunch och middag det är snäll mat för min mage.
Från och med imorgon kommer jag att lägga till lite kolhydrater bara. På fredag kväll kommer jag att äta något som är lättsmält så jag inte får problem med magen. Jag försöker annars att fylla på kroppen med rätt bränsle och energi.
Andreas säger att det är viktigt med att ha magen i balans före en tävling och tillför rätt energi under loppet.

*MENTALT
Jag laddar med den mentala delen för fullt. Det är nu den mentala uppladdningen påbörjas på full allvar. För mig är det den viktigaste.
Jag måste se mig i huvudet hur jag springer på lördag.
Det är bara positiva tankar som gäller. Hur jag ska hantera när det kommer svackor. Hur jag ska ta mig ur dem.
Jag ser mig glad hela tiden. Jag ser mig stark. Och jag ser bara en sak till: mitt mål!
Att klara springa under 6 timmar och njuta.

4 dagar kvar. Nu är det på allvar.

20120131-131453.jpg
Bild: Core salen i Campushallen innan passet.

20120131-131505.jpg
Bild: Jag laddar!

4 tankar på “Laddning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.