Dag nr 6 i Portugal

Tiden går fort. Det är redan fredag idag och imorgon på kvällen åker vi hem igen.
Vi började dagen som alla andra dagar med Yoga. Yoga kommer att ta stor plats i mitt träningsschema framöver, tror jag. Efter gårdagens 43 km mår jag superbra idag. Otroligt bra! Jag fattar ingenting!
Efter yoga åt vi frukost och vi gick till rummet och vilade lite. För att kl 11:15 skulle vi springa tävlingen ”pricka tiden” som handlar om att gissa tiden man kommer att göra på 5, 250 km. Målet är på stranden och alla som inte springer och personalen hejar alla när de kommer i mål.
Det kostar 1 euro att anmäla sig. Den som gissar närmare sin tid vinner en lite väska med alla euros vi betalade som avgiften.
Jag ville verkligen inte springa fort eller pressa mig. Jag har sprungit för många kilometer den här vecka. Tävlingen handlar inte om att springa fort utom det handlar om att gissa tiden. Jag registrerade mig med 35.20. Dvs jag skulle springa på 7 min tempo typ.
Jag tycker det är svårt att veta hur fort man springer och ännu svårare när man springer långsamt.

(Bild: uppvärmningen)
Det gick ganska bra. Vi sprang de första tre kilometer på en grus väg inne i skogen och de sista 2,250 km på stranden. Målet var vid hotellet.
I början kände jag tungt det var. Men det släppte efter ett tag. När jag kom till stranden sänkte jag farten för att jag kände jag hade sprungit lite förfort!
(Bild: I mål!!!)
I målet var Pasi Salone som välkomnade oss med en mugg med vatten och ett stor leende 🙂
Efter tävlingen var det dags för lunch på hotellet. Vi åt med alla andra och sedan gick vi till rummet för att duscha och vila. Vi sov faktiskt en halv timme. ( Jag som aldrig sover på dagen!)
Kl 15:00 var vi på nästa pass som var Kettelbels. Det var ett annorlunda pass jamför med passet hemma. Mycket mer fokus på överkroppen den här gången. Ledare sa att vi alla hade sprungit så mycket så det var bra att jobba med överkroppen så benen kunde vila. Jag tror jag kommer att ha träningsvärk imorgon.
Kl 16:30 var vi redo för den fjärde passet på dagen. Löpning med Team Stockholm Marathon. På schemat var det intervaller. Susanne och jag tog den långsamaste grupp och vi sprang först 1.7 km som uppvärming. Sedan blev det löpskola. Anders Szalkai sa att om vi kände oss slitna efter de två långpass kunde vi köra mindre intervaller och vi behövde inte köra i max tempo.
Vi sprang 4X 40 sek med 40 sek vila per set. Jag körde två set. Det räckte bra för mig.
Vi joggade ner tillsammans tillbaka till hotellet. Det blev totalt 5 km.
Vid hotellet gjorde vi en gemensamma stretching.
Nu hade vi inte så mycket tid på oss. Vi duschade och gjorde oss i ordning för att komma ner till konferensrummet för att kolla på bildspelet och det var också dags fär prisutdelningen. Jag vann inte Pricka tiden tävlingen. Jag missade med 19 sek.
Det var kul att se alla ledare en sista gång. Ikväll skulle vi fira tillsammans!!
Vi åkte i bussar till Restaurang Panoramico för att ha ”sista natten med gänget” där!
Vilken stämningen!! Alla var glada och ville ha det bra!
Maten var jättegod!
Pasi ledde en sång så vi alla kunde sjunga. Och Anna en annan ledare gjorde också en sång. Det blev kul för vi alla var med.
Vi satt i ett fint bord med två underbara tjejer. Vi kände varandra efter hade sprungit måndagens femmilpasset!
Nu ska vi sova. Imorgon lördag vill vi hinna med minst tre pass till innan vi åker hem.
Vilket underbart gäng!! Vilken underbar dag igen!

1 tanke på “Dag nr 6 i Portugal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.