Dagens rapport: träning och TEC

Ni kommer inte att tro hur vädret var i Stockholm idag. Jag var chockad när vi kom till Södertälje!!
Det var vitt!! Snö överallt! Det var värsta snöstormen!

Bild: Det är inte vinter! Det är vår!

Vi kom först till Vallentuna för att träffa min partner in crime Magda. Vi hade planerat att träna i Vallentunas spår. Men det gick helt enkelt inte. Vi var nära att inte alls springa, men vi tänkte på alla som skulle springa TEC i samma väder!
Vi bestämde oss för att springa på gatorna. Det var mer än 10 cm snö och det snöade mycket. Det var jättejobbigt. Jobbigt att springa i motvind och få snö i ögonen. Skorna blev blöta. Blöta fötter blir snabbt kalla fötter. Aj, det var inte skönt.
Vi hade parkerat vid Ishallen i Vallentuna. När vi kom tillbaka hade vi sprungit 10 km. Men det kändes som 20 km ha ha. Skitjobbigt! Men det är en bra träning!! Pannben yes!

Bild: jag och Magda i snön den 14 april!!

Vi duschade och åkte direkt till motionsanläggningen Ensta-Krog i Täby för att heja på alla som skulle springa TEC idag.
Tävlingen började kl 12 istället för kl 10. Det var bara blötsnö och nedfallna träd.Snöstorm. Men alla var glada och krigade verkligen. Det var en riktig ”extrem challenge”!

Jag blev så glad att se så många ultralöpare.Coach Andreas var också där. Några av hans klienter skulle springa idag också.
Alla hade en jätteutmaning framför sig och alla hade samma mål!
Underbara Jessica tvingades bryta loppet efter första varvet. Klokt beslut! Hon ville inte spendera hela sommaren med att rehaba sitt knä. Sorgligt! Men jag beundrar henne som kunde ta ett sådant svårt beslut på plats och i tid. Kram på dig Jessica! Det kommer flera Ultror!!

Bild: Jessica får massage

Sedan hejade vi på Annie. Som gjorde en fantastisk insats. Hon var peppad och sprang så bra de första tre varven. Men mycket glädje! Efter fjärde varvet då började att göra mycket ont. Ischiasnerven i vänster sida låg i kläm! Jag förstår hur mycket ont hon hade, jag har själv samma problem. Men med hjälp av Madde och alla funktionär var hon på gång igen.

Bild: Madde kavlade över Annie med brödkaveln!

Madde fick bli pacer på sista varvet. Då hade blivit mörkt. Jag kan tänka mig hur viktigt det var för Annie att få Madde vid sida och få hennes pepp.
Annie kom i mål på 9:58 timmar!! Sjukt bra jobbat!! Och det blev tredje plats för henne!
Så stolt över hennes prestation!! Grattis Annie!!

Jag är ännu mer sugen. Jag tror det kan vara riktigt kul att testa TEC nästa år!
Eller vad säger ni?

Uppdatering: I skrivandes stund Carina springer  vidare. Hon har sprungit 130 km under 23.12 timar!!! Fattar ni? Hon har ”bara” tre varv till! IMPONERANDE!! Kom igen tjejen!! Du är stark!

Bild: Carina!!

4 tankar på “Dagens rapport: träning och TEC

  1. Blir trött av att läsa om loppet. Jag har nog inte psyket för att hålla på så länge.
    Det räckte att springa marathon. När jag hade sprungit 37 km ville jag bara kliva av banan. Nu genomförde jag Sthlm marathon men det var minst lika tufft psykiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.