Det tog slut

Ja. Idag tog bensinen slut igen.

Jag tog bussen till Grebo som ligger 20 km från Åtvidaberg. Jag sprang från Grebovallen och hem. Det var en fin dag men det blåste ganska mycket och jag sprang mest hela tiden mot vinden.
Jag hade med mig två en-timmes flaskor med Perpetuem med mig och två proteinbars.
Första timme kändes det bra. Jag var bara lycklig. Efter en timme gjorde jag en lite paus för att äta en av mina bars. Jag hade musiken på spanska och jag sjöng högt! 😀 Ingen som kunde höra mig som tur ha ha
Efter 13 km började jag att känna mig trött så vid 15 km åt jag de andra proteinbar. Tempot sänkte men jag fokuserade på att inte stanna mer.
Jag inser nu att min energi tog slut igen. Inför passet laddade jag inte med extra mat eller extra kolhydrater så det är svårt att orka ett pass längre än 15 km utan att bli trött. Jag kämpade på bra och kom hem ändå.
Det blev 22 km och jag är nöjd. Det är bra när det blev tufft. Kroppen måste vänja sig vid tuffa situationer.
Det här var sista långpass innan Stockholm Marathon. Nu blir det mer kvalitetspass de kommande dagarna.


20120517-230146.jpg

20120517-230153.jpg

4 tankar på “Det tog slut

  1. Varför äter du proteinbars på löprundor? Vilken sorts protein innehåller de? Du vet väl att t.ex. Vassleprotein (whey) ökar syraansamling i musklerna och helst inte ska tas under löpning? Använd hellre vanliga ”energibars” med en större andel kolhydrat och sojaprotein under löpning om du behöver bars alls. Perpetuem räcker ju egentligen som enda bränsle, det är ju det som är vitsen med perpetuem.
    Bra kämpat hursomhelst, ibland är det en kamp man måste igenom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.