Det där med målvikten

Det har gått ganska okej men är inte i målet än.
För nästan en månad sedan sprang jag Stockholm Marathon och för två veckor sedan sprang jag Tjejmarathon. Båda lopp krävde en bra laddning innan och efter har sprungit.
Det betyder att jag åt mer än vanligt under lite mer än tre veckor.
Resultatet är att jag gick upp 2.5 kilo. Ja, det är sant. Jag har så lätt att släppa på tyglarna och äta mer än vad jag borde äta. Jag kan inte äta lagom utan när jag fick äta mer tappade jag lite koll på mitt intag.
Det finns inget att göra åt det som redan har hänt, istället måste jag fokusera framåt.
Nu är dessa veckor över och det är dags att bli av med det som är kvar. Mycket av det jag har gått upp är vätska så det kommer att försvinna på en vecka eller två bara jag sköter mig.
Nu har allt kommit tillbaka på plats. Jag har börjat stenhårt sedan i måndags igen och bestämt mig för att bara äta det som står på mina menyer jag får. Madde har lagt tuffa mål att nå så jag har något att sträva efter.
Så rapporten kommer nu på lördag igen 😉
Jag har inte kunnat tränat så mycket efter Tjejmarathon pga ont i mitt knä. Men jag kan självklart även ppowerwalkat de dagar jag inte kan springa.
Madde säger att jag borde sträva efter att förbränna så mycket jag kan, på andra aktiviteter, så att jag hamnar på så mycket underskott som jag kan och kan tappa i vikt.
Det har gått bra. Det är inte alltid så lätt speciellt när man är borta och det finns så mycket annat att äta.
Jag har t. ex exempel svårt när vi reser och sitter i bilen många timmar. Jag vill alltid äta något även om jag inte är hungrig.
Det gäller bara att bita ihop och ha ett mål. Då är det inte så svårt att tacka nej.
Igår var vi på begravning i Stockholm. Jag hade med mig mina lunchlådor och innan vi kom till kyrkogården åt jag min lunchlåda.
Görans mamma frågade varför jag inte skulle äta det som skulle bjudas. Jag förklarade jag äter min mat för att jag måste äta så när jag jobbar mot ett mål. Hon förstod och frågade inte mer.
Så när vi skulle äta var det ingen som frågade varför jag inte tog smörgåstårta och kakor till kaffet. Det var inte så svårt, jag var inte hungrig och jag kunde lätt stå emot allt som bjöds. Smart va?
Jag drack kaffet och en Loka.
Trycket är att förbereda sig och inte vara hungrig när man kommer till en plats som kommer att bjuda på mat, det inte går i min plan.


Glass: 5% fett och ingen socker. Jag åt en sådan jag hoppas det var verkligen så!

3 tankar på “Det där med målvikten

  1. Jag har upptäckt att jag slipper sötsuget om jag tar en proteinshake. Mellanmjölk och proteinpulver (choklad) är dessutom jättegott. Kalorier det med, men klart nyttigare och proteinet behöver du ju när du tränar mkt.
    Bara ett tips som kanske kan hjälpa.

  2. det är ju super att du är så bra på att motivera dig, och jag tror verkligen benhårt på att du kommer lyckas! 😀
    Men kom ihåg att det inte är hela världen om du faktiskt sitter och äter ett snacks bara för att det är gott under t.ex. långa bilturer, det är ju en liten vardagsglans det också! :3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.