Besked

Förra veckan var jag hos en sjukgymnast i Linköping.
Jag fick beskedet: löparknä 😦
Drabbar ffa långdistanslöpare, vid stor belastning och ensidig löpning. Ofta ligger en liten bursa mellan senan och benet och även den kan bli inflammerad.
Behandlingen är att avstår långdistanslöpning ett tag, töja senan (kan även töja lår, säte) och stabiliseringsträning lår/höft.
Men det finns hopp. Han sa inte att jag skulle vila eller sluta springa.
Jag fick springa korta distanser under kommande vecka, jag ska köra rehab övningar och styrketräna med vikt för att förstärka lår och höft.
På onsdag har jag återbesök och då hoppas jag att höra det går framåt.

Jag deppar inte, utan jag ska verkligen göra allt för att bli bra och starkare snart.
Träningen under helgen:
Fredag: styrketräning på gymmet
Lördag: 7 km distanspass (det gjorde lite ont efter 3 km så jag joggade resten av passet)
Söndag: 8 km Powerwalk (jag går verkligen fort så det blir lite jobbigt)

Det känns helt okej. Jag kommer att bli stark!
Jag är orolig för alla roliga lopp som är planerat under sommaren men framför allt AXA fjällmarathon!!
Vi får hoppas det blir bra. J.a.g v.i.l.l. s.p.r.i.n.g.a i fjällen!!

20120702-161857.jpg

20120702-161905.jpg

8 tankar på “Besked

  1. Jeg har samme problem med høyre kne øvelser og spesielt tøying hjelper virkelig. Jeg har aldri slutter å løpe verst var det før Stockholm maraton og jeg kunne ikke ta pause men jeg jogget mye i skogen det er asfalt du bør unngå. Lykke til

  2. Jeg har samme problem med høyre kne. Tøying og styrke for knær hjelper. I tillegg bør du unngå asfalt. Jeg har aldri sluttet å løpe men byttet til skogsveier og trener litt styrke. Bruker også Ktape på kne når det er som verst

  3. Nej!! Inte du med. Nu är jag iofs frisk från min; vet precis hur ”domen” känns. Kommer att gå över i sinom tid darling.
    Kram å ge dig inte 🙂

  4. Skulle också tipsa om Orka Mera-bloggen, men det har ju redan Fröken Fräken gjort 🙂 Direktlänkarna är http://blogg.piggelina.se/2010/06/konsten-att-bli-av-med-ett-lparkn/ och http://blogg.piggelina.se/2012/01/konsten-att-bli-av-med-ett-lparkn-part-two/ Hoppas det går över snabbt för dig! Kan verkligen rekommendera Magnus Wretman på Aktiva Rehab i Linköping också, vet inte vem du går hos. Han är sjukgymnast som kan mycket om knän!

    • Hej Malin. Tack för dina råd! Jag går hos Marcus på Health Care i Linköping. Vi får se hur det går med honom. Annars kan jag försöka hos Magnus. Tack! kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.