Fjällmaraton utökas med två nya lopp 2013

Axa fjälmmaraton 2012

Två nyheter i form av Öppet Fjäll och Halvmaraton första lördagen i augusti. Dvs den 3 augusti.
Även veckan mellan arrangemangen kommer att framöver fyllas med aktiviteter kopplade till Fjällöpning.

Öppet Fjäll 43 km
Det riktar sig till alla som vill testa på Sveriges tuffaste bergslopp. Här ges möjlighet att starta lite tidigare på morgonen. Du bestämmer själv vilken tid du vill starta mellan klockan 07.00 -09.00 på tävlingsdagen utan den startrusning som ett större startfält innebär. Självklart kan detta ses som ett alternativ för alla de som inte hann med att anmäla sig till AXA Fjällmaraton. Öppet Fjäll innebär samma bana, full service med dricka och matstationer precis som på Axa Fjällmaraton. Full resultatservice i form av mellantider och sluttid, fri massage och badtunnor efter målgång samt det sedvanliga matutbudet i obegränsade mängder i målfållan. Även banketten med prisutlottning och film/bildspel från arrangemanget kommer att äga rum på kvällen efter Öppet Fjäll och Halvmaraton som båda äger rum samma lördag.

Halvmaraton 21.5 km
Det riktar sig till alla de som tvekat inför utmaningen att springa den fulla maratondistansen i den krävande terräng som fjället innebär. Samtidigt blir halvmaratonbanan så pass tuff att den fungerar som en fullvärdig utmaning till de som inte hann med att anmäla sig till AXA Fjällmaraton. Med sina 21.5 km och 1050 höjdmeter vågar vi påstå att det definitivt är Sveriges tuffaste halvmaraton. Bansträckningen tar löparna från Nordbottnens fäbodvall över Ottfjällets topp, med sagolika vyer, ner till målet i Vålådalen.

Vad kul med så mycket som kommer att hända i fjällen i augusti!
Du vill inte missa det eller hur?

3 tankar på “Fjällmaraton utökas med två nya lopp 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.