Halva tiden gått

Göran gästspelar i dag. Bra start på tävlingen fast vi startade resan sent under fredagskvällen. Gick inte att få ledigt från jobbet. Trots sen start på kvällen från Linköping, runt 20.30, så kom vi till hotellet redan några minuter över två på natten fast GPS-navigatorn hade diagnostiserat resan till halvfyra på lördagsmorgonen. Resan gick bra och snabbt (bra väglag) trots ymnigt snöväder och tävlingsdelegaten snarkade gott nästan hela vägen i bakåtfält framsäte. En del nybyggd motorväg snabbade upp ordentligt.

Vi var på plast i god tid fast parkering är minst lika besvärligt i Oslo som nån annanstans. Nu skal jag erkänna att skriva så här dags på natten är inte riktigt min grej, så jag lägger ut en del bilder istället.

checkin

Incheckning till tävlingen. Humöret på topp. Bra pepp. Inställningen är att det kommer bli roligt och utan problem.

IMG_0420

Efter 6 timmar börjar det ta emot, första vändningen så man springer åt andra hållet. Humöret fortfarande gott även om det kan vara nära gråt emellanåt. Stark attityd. Vinnarskalle.

IMG_0433

Första bytet skor och strumpor. Dyblöta och intressant lukt. Ännu hela fötter även om de gör ont. Här hänger strumporna på tork.

IMG_0446

24-timmars ultra är en tuff sport inte bara för löparen. Det går hårt åt supportteamet också. Här är första campingstolen helt utsliten.

IMG_0444

Nu har första blåsan kommit och efter ett tag sprack den. Kändes att den sprack och det blev blött i strumpan. Kontroll så det inte är någon skada. Verkar funka, men tejpen byttes ut. Bra ont i fötterna och naglarna är redan missfärgade.

IMG_0450

Här läses alla meddelanden upp i högtalarna som finns utefter hela banan. Musik kan önskas och spelas hela tiden med enda avbrott för just meddelanden till löparna. Meddelanderna värmer väldigt gott och peppning piggar upp när det är tungt.

IMG_0453

När jag lämnar henne för natten var det med gråt i ögonen och det är svårt att lämna. Men, bilen behöver chafför för hemresan och sista bilden för kvällen är 74 km och ca 12 timmar passerade. Coyntha går mestadels och har tagit en microsleep på 10 minuter. Segt att komma igång igen. Inget vidare humör men fortfarande med föreställningen om att gå i mål klockan 10.00 när tävlingen är slut. Jag har satt väckarklockan och hoppas vara där supertidigt.

7 tankar på “Halva tiden gått

  1. Conny får all cred för sitt lopp. Jag vill ändå ge dig all cred Göran för ditt otroliga engagemang. Varje lopp, varje gång så är du där. Jag såg det ju själv i Karlstad! Utan tvekan bästa supporten är du, all min cred till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.