Hjälp sökes med min Garmin 310

Jag har haft min nya Garmin 310 sedan i juni och är supernöjd med den.
Speciellt att batteriet räcker bra i så många timmar! (Bra ultraklocka!)

Nu när jag tränar MAF är det superviktigt att ha koll på pulsen. Det finns även en funktion så jag kan ställa in klockan så att varje gång jag når min MAF-zon piper den och vibrerar! Så det går inte att missa när jag måste sakta ner eller gå. Superbra där!

Men jag har nu märkt att klockan visar för hög puls. Ibland under hela passet eller ibland i början av passet.
I tisdags, till exempel: direkt efter 2 minuter hade jag 240 i puls! Hallå?
Det kan jag inte ha och inte på en 6:50/min fart! Det tempot är inte ansträngande för mig för så hög puls!

Jag stannade och startade om klockan. Den visade samma sak. Jag upprepade några gånger till men det funkade inte.
Så jag struntade i klockan och fortsatte. Efter kanske 8-10 min började pulsen att visas normalt. Som det ska vara.

Är det någon som har upplevt samma problem?
Jag misstänker att det kan vara dålig kontakt mellan hud och pulsband eller någon annan störning.
Att stänga av klockan, fukta bandet på kontaktpanelerna och sätta på klockan verkar vara en lösning för problemet.
Ska testa idag igen.
Men kom gärna med lösningar om du vet! Tack!!!

20130920-161329.jpg

2 tankar på “Hjälp sökes med min Garmin 310

  1. Är du säker på att du har pulsbandet tillräckligt spänt? Då jag var på laktattest och det var testaren som satte på oss pulsmätarbältena märkte jag att han tyckte det skulle sitta bra mycket spändare än vad jag själv brukar ha det. Och med min egen Garmin har jag också ibland faktiskt fått pulsen 260 vid lugn jogg. Med den pulsen hade jag väl varit död. Och som du skriver är fukten också viktig. Men den brukar ju inte vara ett problem då man sprungit en stund.

  2. Den störs ganska lätt av andra saker oxå, t ex mobilen. Eller tågledning. Får alltid typ 240 i puls när jag springer under järnvägen vid Stångån t ex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.