Maffetone- Min träningsvecka

En helt vecka med bra träning har gått och jag är supernöjd.

Det blev fyra löppass. Som jag hade berättat fick jag öka fem slag till min MAF-zon för att testa och se om det gick att springa mer kontinuerligt. När man kör Maffetone måste man testa sig fram och hitta rätt zon. Ibland räcker inte med att bara följa en formel som är så generellt.

LÖRDAG

Lördagen var dagen för ett långpass på tre timmar. Jag sprang från Björsätter (en by nära Åtvid) till Åtvidaberg. Sen tog jag en sväng till för att få ihop passet. Tyvärr var det bara asfalt men jag försökte njuta av en bra flow jag hade.
Testade med att äta vitt bröd med jordnötssmör under passet. Det funkade bra.
En sak som jag märkte var att jag sprang tre km mer än långpasset förra veckan som var också ett tre-timmars pass. Båda i samma låga ansträngningsnivå. Kan det vara så att jag börjar att bli lite bättre eller/och att jag har ökat några slag?

Hur som helst det kändes bra att kunna jämföra och framfört allt kunna springa.

SÖNDAG

Idag sprang jag ett kortare pass på 100 minuter.
Benen kändes lite sega men det gick bra att springa ändå. Jag funderade på om det kunde bero på att jag hade på mig mina Saucony idag istället för mina älskade Hoka.
Tror att Hoka är perfekta för sådan här träning.

Totalt i veckan:
Tisdag: 10 km
Onsdag: Core och styrka
Torsdag:13 km
Lördag: 26 km
Söndag:14.2 km
Totalt: 64.2 km

Ytterligare en bra vecka med många km i benen och jag mår så bra!
Är lycklig att kunna springa igen på Maffetonefart!

20130922-165553.jpg
(Bild: lördagens outfit)

20130922-165601.jpg
(Bild: Så här såg ut mest hela långpasset)

20130922-165609.jpg
(Bild: Bersbogruvan)

20130922-165618.jpg

20130922-165641.jpg
(Bild: min energi under långpasset)

20130922-165653.jpg
(Bild: söndagens outfit)

1 tanke på “Maffetone- Min träningsvecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.