Ett besked

Jag har varit hos sjukgymnasten. Han är specialist på idrottsskador här i Linköping och det kändes jätteproffsigt att få hjälp på det här sättet.

Efter Black River Run kunde jag inte gå de första dagarna. Jag visste det skulle ta tid innan jag kunde börja springa igen. Det tog en vecka innan det började kännas bättre. Fötterna var inte längre så svullna och jag kunde ha höga klackar på en fest.
Jag har haft ont på ovansidan av fötterna och i ett knä men det har blivit mindre och mindre ont.

Nu har det gått tre veckor och min plan var att idag kunna börja springa igen. Det kändes riktig bra och jag bara väntade att få besked från sjukgymnasten, komma hem, byta om och gå ut och springa!

Han kollade jättenoga på allt: ben, fötter, hälarna. Han även gjorde ultraljud på fötterna.
mats_haglund

Det onda i fotleder, i vader och i knäna var inget att vara orolig för. Det är överbelastning och vad man kan förvänta sig av ett så långt lopp. Det kommer gå över av sig själv och den är nästan borta nu (95 % kan jag säga).
Däremot var det besvärligare med hälsenorna som visade tecken på att vara förtjockade. Vad jag har heter Hälsenetendinos. Vänster hälsena var 2 mm tjockare och höger 1.5 mm. Det kan man behandla med excentriska tå-hävningar och stötvågsbehandling. Jag börjar redan på torsdag med första stötvågsbehandling och ska få den en gång per vecka under en månad.

Och jag skall inte jogga eller springa utan får hitta alternativ träning i minst ett par veckor: simma, cykla, roddmaskin, etc. Jag kan även jobba mycket med core, styrka, yoga. Efter det får han avgöra och sen kan jag börja att springa igen. Men jag måste absolut träna annat som inte belastar fötterna.
Det jag tror det jag kommer att träna mest nu är TÅLAMOD!

Men det känns bra ändå, tror jag. Jag vill verkligen vara bra. Jag har haft ont i hälarna i många månader. (Ja, jag hade inte sagt så mycket, jag vet) och ibland har jag haft svårt att gå framför allt när jag går upp på morgnarna.
Huvudsaken är att han hittade inga allvarliga skador och allt är bra. Jag har stadiga ben, sa han 🙂

Nu väntar jag på att prata med coachen och göra en plan. När jag börjar att springa igen kommer jag att köra hårt.
Jag kommer vara starkare för att springa Artic Ultra i januari!
Jag kommer att springa mitt bästa 100-miles lopp!

3 tankar på “Ett besked

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.