Tomatsoppa

Ok. Jag fortsätter med mattema på bloggen!
Just nu försöker jag äta mindre när jag inte kan springa. Det gäller att passa på nu när min kropp behöver inte lika mycket som när jag tränar många kilometer. Jag vill gärna gå ner några kilo i vikt inför mitt nästa ultralopp. Smart va?

När Göran studerade lagade han och åt en billig tomatsoppa som är jätteenkel att laga och som är jättegod. Han lagade den igår och moderniserade den med lite extra tillbehör medan jag tränade. Jag ville inte ha så mycket mat och vi kom på att soppa var ett bra alternativ.
Den blev jättegod! Rekommenderas!

Hur gjorde han soppan då?

Man fräser finhackad vit lök i en matsked smör i botten på en kastrull. Se upp så löken inte mörknar. Öppna en burk krossade tomater och häll över. Tillsätt lite köttbuljong, några matskedar oregano, salt och peppar och om man vill ha soppan lite hetare, lite chiliflingor. Späd med vatten till önskad konsistens.

Låt koka upp en liten stund, och servera med skivad avokado, en klick cremefräsch 34% (inte light då den smälter i soppan och fettet behövs i maten ändå) och avsluta med färsk timjan.

photo

Klart!
Väldigt lite kalorier och man blir mätt.
Gissa hur soppan smakade efter 85 minuter på crosstrainern? 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.