Min status

Här spenderar många timmar!

Här har jag spenderat många timmar!

I morgon har jag tid hos sjukgymnasten igen. Förhoppningsvis sista stötsvågbehandlingen.
I morgon kommer han också att bedöma om jag får springa nu eller om jag behöver vänta ännu mer.
Den här är min ÅTTONDE vecka utan löpning! Fattar ni?
Jag har inte sprungit sen Black River Run. Jag har aldrig vilat i så många veckor. Jag trodde inte det var möjligt!
Men okej, jag har inte vilat från träningen. Coachen har sett till att jag får bra träning eller träning som ska behålla min kondition.
Kroppen känns fräschare än någonsin. Det är första gången på månader (för att inte säga några år) som jag inte har ont i kroppen. Det kanske är ett tecken på att jag behövde vila? Eller som sjukgymnasten säger: det är inte konstigt efter så många tuffa lopp på ett år!

Jag ska nu berätta vad jag har gjort under åtta veckor.
Det är nämligen så att jag har gjort allt jag kan för att bli av mitt problem:
* Har lyssnat på coachen
*Excentriska tåhävningar 4-5/dag
* Stötsvågbehndling minst 1/vecka
* Jag har inte gått mer än nödvändig
* Har inte gått barfota ens inomhus
* Jag har alternativtränat nästan varje dag: crosstrainer, trappmaskin eller roddmaskin + core och lite yoga.

Sist men inte minst har jag smort mina hälsenor med en magisk gel!
När vi var i USA och skulle köpa löparskor sa killen i affären att jag behövde deras magiska gel! Jag tänkte: Varför inte?
Den heter Doctor Hoy´s. Jag smörjer tre gånger om dan och innan träningen. Det känns bra och jag tror att den har hjälpt. Eller kanske är bara en placebo, men ni vet, i min situation man gör verkligen allt.
IMG_1008.JPG

Jag har tränat de senaste två veckorna mer intensivt. Coachen ville att vi skulle hålla mängden uppe. Så det har blivit att köra 80 minuter kondition varje dag med högre puls en min MAF-puls. Sååå långtråkig och jobbigt! Men om det finns en person som är envis så är det jag!
Andreas ville inte öka mer än så trots att jag ville (för konditions skull) träna dubbeltpass eller så. Han var försiktig med att inte öka dosen för att om han skulle lägga på för mycket nu så skulle läkningen gå långsammare.

Imorgon är det dags igen. I morgon får jag veta om när kan jag springa igen!
Håll tummarna för mig!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.