Varför springer jag?

18 oktober 2008.
För ett år sedan bestämde jag mig att för att det var dags att göra någonting nytt med min dagliga motion. Jag har i många år tränat aerobics, step up och bodytoning fyra eller fem gånger per vecka.

Allt började när jag märkte att efter jag hade flyttat till Sverige behövde jag börja röra mig lite mer. Det första jag gjorde var att ta promenader. Sen köpte jag stavar och gjorde stavgång.
Jag måste säga att det har varit upp och ner. Ibland gjorde jag inte så mycket, ibland gjorde jag lite mer.
Sedan januari förra året ville jag må bättre, så jag bestämde att komma igång ordentlig.

Mina promenader var på den tiden ungefär 7 km per dag men jag märkte att när jag kom hem var jag inte trött. Göran, min man, sa att jag kanske behövde börja löpa, att min kropp behövde en förändring för att kunna börja med fettförbränning. Då skulle jag kunna gå ner de kilon som fattas.

Jag ville inte göra det för jag har aldrig gillat att springa. Jag försökte många gånger men det gick inte bra, men… nu kanske det var en bra idé när allt kommer omkring )
Det var så jag började för ett år sedan, att löpa/springa istället än gå. Jag började med att springa 1km och gå 1 km. Nu har jag ökat till ca 45min – 1 timme utan avbrott. Jag springer 3-4 gånger per vecka.

Under förra  vintern gick det inte bra. Det var att jag helt enkelt inte orkade. Men nu, när vi har börjat att ha långa och varma dagar kom all kraft är tillbaka!

Allt det här har gjort att jag mår jättebra. Jag har mycket mer energi hela dagen. Mina muskler är starkare, min kondis är bättre och hela jag är skitglad!

Nu satsar jag på att orka mer och bli snabbare. * kram *

6 tankar på “Varför springer jag?

  1. Hur får man in tempot att jogga? Jag har ganska stora problem där, jag har svårt för jogga lugnt. Det blir automatisk springa järnet, men vill ju lära mig jogga så jag snart kan springa 5km utan intervaller.
    Har du några bra tips?

  2. Härligt! Jag är ett löparblåbär och tränar just nu för mitt första lopp, Vårruset den 4 maj i Växjö. Sen planerar jag för ytterligare två 5 km-lopp i maj, båda i Karlskrona. Slutligen siktar jag på Viktorialoppet på Öland den 17 juli. Sen får vi se. Min bakgrund är ungefär som din, får se om jag fortsätter i dina spår.

    mvh//pernilla be

  3. Hej! Jag har följt din blogg ett tag och jag imponeras av dina framsteg och din målmedvetenhet. Jag har själv hemliga ultra-drömmar som jag inte vågat förverkliga ännu, och jag måste säga att du verkligen är en inspirationskälla för sådana som jag! Lycka till framöver!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.