Vem är jag?

Jag vill berätta lite om mig så ni kan veta vem jag är.
(Skrev i oktober 2008) 

Jag heter Coyntha Sedvall och kommer från Mexico och har bott i Sverige i 7 år. Jag är gift med Göran Sedvall, en svensk kille som är den snällaste och snyggaste i världen!

Vi har 3 barn, 23, 16 och 12 år. De äldsta är min mans dotter och hon bor inte längre hemma.

Jag ser mig själv som öppen och utåtriktad person och det har inte varit så svårt att börja ett nytt liv här i Sverige.

Jag började jobba redan efter en månad efter det jag hade flyttat hit. Det var tur! Då hade jag inte tid att vara ledsen. Allt gick bra! Barnen lärde sig att prata svenska på 3 månader-inte jag, måste jag säga! 😦

Under de 2 första åren fokuserade jag mig på att lära mig en ny kultur, ett nytt språk, en ny ”man” hihi, ny miljö, ny arbetsplats…med andra ord: NYTT LIV!

Vad hände då? jaaaa… jag glömde att träna, promenera eller ingen! 😦 Men jag glömde inte att provsmaka ALLA nya goda saker i Sverige. Det måste man göra eller hur?

Naturligtvis gick jag upp 20 kilo och det var jobbig när jag en dag såg mig på bild, USCHHH! Det var då jag bestämde att jag skulle gå ner i vikt alla fula kilorna!

Jag har gått ner typ 10 kilo men det är fortfarande många kvar, tyvärr! (Uppdatering:  just nu har jag bara 3kilo kvar till målet!! 9 feb, 2011)

Jag hoppas att med min blogg och min resa kan bli lättare och fram för allt roligare. Skriv gärna kommentarer och vad ni vill här, okej? Jag blev så glad när jag läser er!

 

21 tankar på “Vem är jag?

 1. Hej!
  Jag hittade din sida av en slump.Jag håller också på och kämpar med min vikt och har nyligen gått med i viktväktarna.Har väl ca:25-30 kg att gå ner.Men det är bara att kämpa på.Självklart så klarar vi det!!!

  Christina

 2. Hej!
  Kul att du har startat en blog, och fantastiskt att du skriver så bra på svenska efter bara 7 år!
  Det ska bli spännande att följa din kamp mot kilona i lakrits och kaviar-landet! Jag som bor i Mexiko skulle inte kunna leva utan feta friterade tortillas och annat smarrigt men onyttigt, men hoppas det går bättre för dig! Jag väger också mycket mer än när jag bodde i Sverige, men så har jag fött tre barn med, för att kunna skylla på nåt!
  Må så gott, vi hörs på MSN!
  /Emma de Cano

 3. Hej!

  Tack för ditt inlägg i min blogg 🙂 Jag har faktiskt varit i din blogg förr *fniss* Och läs återkomma igen. Lycka till i helgen 🙂

  *kram Pinglan*

 4. Glad för din skull, jag har gått ner 37 kilo och kämpar med mina sista 6-8 kilon som jag också vill bli av med. Älskar att träna, men det har jag gjort länge, kunde skryta med att jag visserligen tjock, men jäkligt vältränad 😀 Det bästa med att gå ner så är att man blir så lycklig av att lyckas, och för min del så betyder också hälsan allt, eftersom jag har en sladdis på tre år, en dotter, jag har även tre vuxna söner. För barnen vill jag verkligen leva och inte bara leva, vara pigg också! Men naturligtvis även för mig själv, det är bra mycket roligare!

  Fortsatt lycka till med vikten!

 5. Hej
  Jag blev så inspirerad att läsa om dig, Jag väger nästan 99 kg o är 169 lång, så de är nästan som när du började, har försökt länge med mat o halvadana promenader,
  När jag läste om dig förstod jag att jag måste träna mycket mer, jag har även simmat o tävlat när jag var ung, så jag kände om du lyckas, så kanske jag oxå kan. Har även en dotter med down syndrom som är 15 år som behöver gå ner, som jag vill ha med på färden hon orkar inte gå så mycket, men jag kan ta med henne i en vagn o då får jag ju extra träning av det. Vi äter ganska nyttigt men för stora portioner.
  Tack för att du delat med dig! Jag blev så inspirerad, Nu börjar vi!

 6. Hej! Jag är svensk, men har bott i Mexico i ungefär 3 år. Jätteintressant att läsa om ditt nya liv i Sverige! Jag planerar att flytta tillbaka till Sverige i juni nästa år, och min sambo (som är mexikan) håller just nu på med processen med uppehållstillstånd så att han kan flytta med mig.

  Jag är en relativt ny medlem i viktklubb, och jag tycker att systemet med dagboken är jättebra, men jag har problem med mexikansk mat, som du kanske förstår 🙂 Du vet möjligtvis inte var jag kan hitta information om kalorier i mexikansk mat? Det skulle vara till stor hjälp för mig!

  /Marie

 7. Hej! försöker nå dig denna väg för att nå Göran!??!? 🙂
  sitter hemma med dottern och har hittat den virtuella världen Second Life – undrar om han vet något om den? Om han läser mail i helgen kanske han kan svara?
  Tjingeling
  Anne
  Hej Anne! Ja, Göran läser mail hemma ifrån. Om du har skickat ett mail till honom han kommer att svara dig snart 😉 Kram!

 8. Det taskiga med sverige är att fettsyrorna i detta landet är lömska , för mycket palmolja och sånt som kroppen förbränner allra sist , jag har inte lyckats få ner palmolja/delvis härdat fett som lagrats i kroppen med träning .
  Där var det extrema svältbantar metoder och byta all mat mot mjölk i 4-5 månader och ibland mer som gällde då , inga roliga tider minsann.
  Hade du å kidsen dratt till exempelvis Danmark med maken hade det vatt en svårare viktuppgång (danskarna är inte glada vid synhtetfettet)
  Det enda synthetiska jag diggar är synthpop 🙂 pga att
  Synthläder pajar lätt och synthfett får en att se ut som en levande soptunna med tiden aja ni förstår *ler*

 9. Hej,

  Jag har precis hittat din blogg och det är så roligt att läsa om dig. Jag har sprungit mer eller mindre sen 20 år tillbaka men har tagit det lugnt i 1 år nu. Men jag blev så engagerad av dig så nu har jag köpt nya joggingskor och springer 3-4 dgr/vecka. Du har verkligen inspirerat mig!!! Ha det så bra och trevlig midsommar!

  Hälsningar Helen

 10. Jo… – Coyntha Sedvall – det här med vikten är viktigt för både välmående och hälsa, verkligen…

  Att äta mer än Wi behöver är ju ett slags ”drog = beroende” – som jag ser det – och till det kan det finnas många anledningar i o f s.

  Dock – personligen tror jag att stress/överstress kan vara en av grundorsakerna. Om hur stress kan mildras har jag tänkt och skrivit ned en del om här.

  Hoppas på att det kan bidra med något tankeväckande… 💡 – och all lycka till med en återgång till NormalVikten !

 11. Hej Coyntha!

  Vill lämna en liten hälsning till dig. Brukar följa din blogg och tycker att det är intressant att följa ditt liv och strävan. Är mycket imponerad av att du lyckats gå ner i vikt och blivit en så duktig löperska.
  Är själv gift med en man från Cuba så det känns lite extra roligt att du kommer från Mexico. Roligt att du har blivit så duktig på att formulera dig på svenska 🙂
  Jag är själv överviktig och det är en livssorg och skam för mig. Försöker äta bra men åker dit i mitt matmissbruk gång på gång. Skulle vilja börja löpträna eftersom det är en enkel träningsform som inte kräver några större arrangemang. För några år sedan började jag men när hösten och mörkret kom la jag av 😦 Mitt största hinder till att springa och promenera är att det tar emot att ta mig ut och det är främst för att jag känner mig rädd och otrygg.
  Jag brukar tänka på dig ibland och tänka om Cyontha kunde så borde jag också klara av det.

  Ha det gott och fortsätt med det du gör!

  Kram Lise

  • Hej och tack för din kommentar! Det är klart du kan! Jag vet att i början kan det vara svårt! Jag skulle vilja gärna peppa dig. Vad gullig om du tänker på mig… ja! Tänk om att jag kan du kan! Varför inte?
   Var bor du? Vi kanske kan träffas någong gång och peppa varandra?
   Skriv till mig om du vill coyntha@gmail.com Heja heja! 😀

 12. Hej!

  Vad gullig du är som besvarade min kommentar 🙂
  Jag skriver gärna en rad till dig!
  Återkommer under helgen på mailen.

  Ha en underbar helg och hoppas att du finner glädjen i löpningen.

  Kram Lise

 13. Hej, Anne heter jag och är journalist. Till en artikel i tidningen Må bra söker jag en kvinna som har promenerat bort många kilon. Vet inte hur många kilon du gått ner, Cynthia, men du kanske kan hjälpa mig att hitta någon via din blogg?
  Mejla mig jättegärna så berättar jag mer: frilansanne@gmail.com
  MVH Anne Haavisto, frilansjournalist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.